19.08.2015 19:18

MANİSA’da 30 yıllık çöp sorunu çözecek olan Yunusemre ilçesi Uzunburun Mahallesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı projesi için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü’nün müşterek kontrolünde yürütülecek olan projenin 24 ay içerisinde tamamlanmasını planladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gencoğlu, tesisin kentteki çöp sorununa neşter vuracağını ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kentin çevresini korumak ve evsel atık sorununun çözümü için hayata geçireceği Yunusemre ilçesi Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkii, Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanında yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi müşterek kontrolünde gerçekleşen projede yer teslimi öncesi İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler projenin yapılacağı Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkiinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gencoğlu’nun makamında yer teslim törenine geçildi.

Proje start aldı

Gencoğlu projenin 24 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirterek, “Turgutlu, Saruhanlı, Ahmetli ve Manisa merkezdeki Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin çöpleri bu alana taşınacaktır. 24 ay içerisinde tamamlanması planlanan projemiz günde 650 tonluk çöpü alabilecek kapasitededir. Manisa’da yıllardır çözülemeyen çöp sorununa neşter vuracak olan bu dev projemiz yer teslimiyle birlikte start alıyor. Manisa’mıza şimdiden hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilgililer tarafından projenin yüklenici firmaya yer teslimini içeren tutanak protokolü imzalandı.