Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
10.02.2012 12:16

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeline iletişim uzmanı Canten Kaya tarafından seminer verildi. Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde iletişimin önemini ilginç sunum ve örneklerle anlatan Kaya, zabıta personeline keyifli anlar yaşattı.

Kültür Sitesi Meclis Salonu’nda düzenlenen iletişim seminerine Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Funda Solak, Zabıta Müdürü Aydoğan İra, İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Bozal, Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürü Feray Kahyaoğlu ile Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli, Turgutlu ve Akhisar Belediyesi Zabıta personeli katıldı. Oldukça eğlenceli bir sunumla beden dilinin iletişimdeki önemini anlatan Canten Kaya, beden ve yüz ifadelerinin dış dünyaya sinyaller gönderdiğini, doğru algılandığı takdirde insanlarla olumlu iletişim kurulabileceğini söyledi. Sunumunda çeşitli insan fotoğrafları kullanarak, onların ruh hallerini tahlil eden Kaya, özellikle selamlaşma ve gülümsemenin karşıdaki insanda bıraktığı etkinin önemine değindi. Zaman zaman personelden rol model olmasını isteyen Kaya, uygulamalı olarak iletişim modellerini anlattı. Kaya, başından geçen birkaç anıyı anlatarak personele oldukça keyifli dakikaların yaşattı. Amaçlarının vatandaşlarla birebir mutahhap olan zabıta personeline insan psikolojisini doğru algılamayı öğretmek olduğunu belirten Zabıta Müdürü Aydoğan İra, “Bizler vatandaşın sorunlarının çözümü noktasında görev yapan personeliz. Dolayısıyla vatandaşı da iyi anlamalı, ona göre çözüm önerisi getirmeliyiz. Bu amaçla bu seminerin faydalı olacağını düşündük. Kişiler arası iletişimde etki gücünün yüzde 55 oranında beden diliyle ilişkili olduğunu bildiğimiz için bu gibi eğitimlere önem veriyoruz.” dedi.

İletişim Seminerleri Devam Edecek

Belediye Başkan Yardımcısı Funda Solak da belediye olarak gerek kurum içi gerekse sosyal alandaki iletişimi önemsediklerini ve eğitimlere ağırlık verdiklerini ifade ederek, “Personelimizin vatandaşlarla ve kurum içerisindeki iletişimi bizler için çok önemlidir. Düzenlediğimiz gerek oryantasyon gerekse iletişim seminerleri ile personelimizin başarısını arttırmayı hedefliyoruz. Bugün iletişim uzmanı Cantek Kaya’yı ağırladık. Belirli periyodlarla düzenlediğimiz eğitimlerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu