19.05.2011 20:11

Daha önce Çatal ve Kırtık mezarlıklarında çevre düzenlemesi yapan ve asfaltlama çalışması gerçekleştiren Manisa Belediyesi, bu kez de mezarlıklarda yeşillendirme çalışması başlattı. Bu kapsamda Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün direktifleriyle çalışmalarına başlayan Manisa Belediyesi Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri, mezarlıkların çevresinde bulunan atık ve benzeri çöpleri temizleyerek mezarları temiz bir alana kavuşturdu. Temizliğin ardından yeşillendirme çalışmasını başlatan ekipler, bu çalışmanın da büyük bir bölümünü tamamladı. Ölüsüne sahip çıkmayan bir toplumun dirisine de saygı duymayacağını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha önce mezarlıklarda bozuk olan yolları onardıklarını ve özellikle kış aylarında yaşanan sıkıntılarını asgari düzeye indirdiklerini kaydederek şöyle devam etti: “Mezarlıklar sadece sevdiklerimizi bağırlarına bıraktığımız mekânlar olmayıp, biz insanlar için de ebedi bir istirahatgahtır. Manisa Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla şehrimizin genelinde yeşil bir renk hüküm sürdürmeye başladık. Bundan sonraki süreçte de manevi açıdan son derece önem taşıyan mezarlıklarımızda aynı yeşil tonun hüküm sürmesi ve mezarlıkların yemyeşil bir hale gelmesi için çalışmalarımıza başladık.”