08.07.2015 13:12

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı nedeniyle 17 ilçede Manisalılarla buluşturduğu “İftarda Şenlik Var” adlı tiyatro oyunu Turgutlu’da sahnelendi. Sinan Bengier, Ahmet Çevik, Ayberk Atilla gibi tiyatronun ve sinemanın vazgeçilmez oyuncularının yer aldığı tiyatro oyunu birçok ilçede olduğu gibi Turgutlulu vatandaşlara da unutamayacakları bir gece yaşattı.

Ramazan ayı nedeniyle 17 ilçede Manisalılarla buluşan “İftarda Şenlik Var” adlı tiyatro oyunu Turgutlu’da sahne aldı. Sinan Bengier, Ayberk Atilla ve Ahmet Çevik gibi usta oyuncuları kadrosunda barındıran tiyatro oyununu, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatörü İbrahim Kutar, yetkili müdürler ve çok sayıda Turgutlulu tiyatro sever izledi. Orta oyununun önemli karakterleri İbiş, Tuzsuz Deli Bekir ve Arap Bacı’nın yer aldığı oyunda, evlilik programlarına yapılan göndermeler büyük beğeni kazanırken, günümüzde yaşanan toplum içerisindeki olaylara espriler ve skeçlerle göndermeler de yapıldı. Tiyatronun ve Sinemanın unutulmaz oyuncularından ve geçtiğimiz ay vefat eden Sümer Tilmaç’ın da anıldığı oyun seyircisine eğlenceli vakit geçirtti.

Manisa Tiyatroyu Sevdi

Salihli, Alaşehir, Kula, Sarıgöl ve Saruhanlı’da da sahne alan ve ilçelerde ramazan akşamlarına renk katan tiyatro oyunu Manisalıların büyük beğenisini kazandı. Tiyatronun insanları kaynaştıran bir unsur olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, oyunun gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Ustamehmetoğlu, oyunun binlerce izleyiciye ulaştığını, bunun da kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.