08.07.2015 14:25

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, üreticinin ürünlerini tüketiciye yerinde ulaştırabilmesi ve ürünün korunması adına Gölmarmara ilçesinde hal depolarının yapımına başladı. Depoların yapımında aşamalar kaydedildiğini belirten Haller Şube Müdürü Ferda Türker, ürünlerin gerçek değerini bulması için Gölmarmara’ya kazandırılacak olan hal depolarının önemli olduğunu söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü, Gölmarmara ilçesinde hal depolarının yapımına başladı. İnşaat çalışmalarının sürdüğünü belirten Haller Şube Müdürü Ferda Türker, yaklaşık 7 bin metrelik alanın kullanılacağını ve 10 adet depo ile hizmet verileceğini belirtti. Üreticinin, mahsullerini kolayca pazarlayabileceği alanlar yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Türker, hal depolarının sezonluk olarak hizmet vereceğini belirtti. Haller Şube Müdürü Ferda Türker, özellikle kavun, karpuz, biber ve domates gibi ürünlerin bölge için ekonomik değeri olduğunu ve bu ürünlerin gerçek değerini bulması için Gölmarmara’ya kazandırılacak olan hal depolarının önemli olduğunu söyledi. Türker, hal kayıt sistemine tabii olan tüccarların bu depoları kullanacağını sözlerine ekledi.

Sisteme Kayıtlı Olanlar Faydalanacak

Hal kayıt sistemine kayıtlı tüccarların depoları kullanacağını aktaran Haller Şube Müdürü Ferda Türker, “Böylelikle üreticiler mahsullerini kime sattığını bilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak biz de sürekli olarak bu alanda denetimlerimizi sürdüreceğiz. Üreticiler alım satım işlerinden herhangi bir mağduriyet yaşamayacak” dedi.