23.05.2011 20:10

Avrupa Birliği ülkeleri elçilik başkan yardımcıları Hannes Schreiber, Padraig Mac Coscair, Agnes Kövago, Piia Soms, Peter Bacek, Nikolaj Haris, Pascal Hektor, Anssi Leoni, Tibor Varadi, Ece Yorgancıoğlu, Dimitar Karastiyanov, Teodaris Lalacos, Alessandro Azzoni, Krysztof Lewandowski ve rehberleri, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da hazır bulundu. Manisa Belediyesi’nin Avrupa Birliği ile ilgili beklentileri ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Spil Dağı ile Gediz Nehri’nin turizme açılması hususunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Manisa’nın Avrupa’nın en iyi yatırım yapılabilecek kentlerinden bir tanesi olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, bu durumun kenti cazibe merkezi haline getirdiğini ifade etti.
Mesir Festivali’ne Macaristan Önerisi
Manisa Belediyesi olarak Manisa’nın sosyal, beşeri ve ekonomik anlamda ileriye gitmesi açısından projeler ürettiklerini vurgulayan Başkan Ergün, Manisa’nın emin ellerde olduğunu söyledi. Asfaltından, kaldırımına, yağmur suyu drenajlarından sosyal yaşam alanlarına kadar kenti kasaba havasından kurtardıklarını belirten Ergün, Manisa’nın turistik açıdan cazip hale gelmesi için bu çalışmaların arttırılarak devam edeceğini ifade etti. Yabancı konuklara Mesir Çayı ikram eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gelecek yıl 472. kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Festivali’nin onur konuğu ülkesinin Macaristan olması için çalışmaların devam ettiğini, konukların da festivale katılması davetinde bulundu. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuklara içerisinde Manisa’yı tanıtan ürünlerin yer aldığı çanta hediye etti.